Maison Molenbeecke Montfort

Iedere maaltijd met een gouden randje

Maison Molenbeecke eten de bewoners vers en smaakvol. De gerechten zijn met liefde bereid en aangepast aan ieder seizoen. Hier is een eetmoment geen routine, maar een feestje. Want het is vaak hét moment van de dag. Bij De koks Nancy Wolters (locatie Montfort) en Michal Brouwers-Jonkman (locatie Melick) vertellen.

Smaak en gezondheid van belang
Nancy en Michal koken beiden op hun eigen locatie met aandacht. Voor hen is voeding niet alleen nodig, maar zijn ook smaak en gezondheid van belang. “We gebruiken zoveel mogelijk verse ingrediënten die we krijgen van Slagerij Wolfhagen in Maasbracht en Boerderijwinkel Paulissen in Koningsbosch”, vertelt Nancy, die al sinds de opening vijf jaar geleden in de keuken staat van Maison Molenbeecke in Montfort. Michal, sinds een jaar haar collega in Melick, is het helemaal met haar eens: “Gezonde voeding is enorm belangrijk. Oudere mensen verliezen steeds meer spieren en kracht. Als ze genoeg eiwitten binnenkrijgen vertraagt dit proces.” Nancy vult aan: “Eiwitten en vitamines zijn daarnaast belangrijk voor herstel.”

“Het oog wil ook wat”

Seizoensgebonden gerechten, zoals in deze tijd stamppotten, staan regelmatig op tafel. “De bewoners in Montfort eten het liefst stamppot of gewone aardappelpuree. Het eet makkelijk en het past natuurlijk bij de tijd van het jaar”, vertelt Nancy. Beide dames variëren. Op het weekmenu staan onder andere stamppot, pasta en de traditionele combi aardappelen, groente en vlees. Maar zeker ook een frietje en pannenkoeken – niet gezond, wel lekker – staan wel eens op het menu. En hoewel de meeste bewoners geen speciale diëten volgen, houden ze rekening met individuele wensen. Ook als een bewoner gemalen eten krijgt, wordt dit mooi opgediend. Nancy vertelt hierover: “We maken de borden altijd mooi op. Het oog wil ook wat. En we zorgen dat de smaken herkenbaar blijven.”

Konijn met stoofpeertjes

De feestdagen zijn een culinair hoogtepunt. “Met Kerstmis koken we twee dagen uitgebreid”, zegt Michal. Beide koks toveren in Melick en Montfort feestelijke gerechten op tafel op de witte tafellakens die iedere zondag en feestdag tevoorschijn komen. Michal laat doorschemeren dat een van de hoofdgerechten bestaat uit konijn (zonder bot), aardappelkroketjes, spruitjes, pastinaakpuree, rode kool en stoofpeertjes. Mmm, dat wordt smullen. Nancy voegt er nog lachend aan toe: “Mijn collega’s werken graag met Kerst. Onder andere omdat er dan zo lekker eten is.”

Bewoners schillen en snijden

Bewoners eten niet alleen de gerechten met smaak op, sommigen helpen ook mee in de keuken. Bijvoorbeeld met aardappelen schillen of groenten snijden. “Eén bewoonster komt me altijd vol trots laten zien wat ze heeft gesneden”, zegt Nancy glimlachend. Ze krijgt dan een koekje als dank. De volgende dag steekt ze weer haar hoofd om de keukendeur met de vraag: ‘hebben we nog iets te snijden?’. Zo voelen de bewoners dat ze nog iets nuttigs doen en dat geeft voldoening.

Veel liefde in het eten

Voor Nancy voelt koken bij Maison Molenbeecke als koken voor een groot gezin. “Ik stop er veel liefde in. Het mooiste compliment? ‘Het smaakt net als thuis’.” Michal geniet van het contact met de bewoners. “Ze vertellen wat ze vroeger aten en wat ze nog eens willen eten. Dat maakt ons werk bijzonder.” Bij Maison Molenbeecke maken ze van ieder eetmoment een feestje. Ze geven de bewoners iets om naar uit te kijken. Iedere maaltijd is er dus één met een gouden randje.

Lokale leveranciers zorgen voor verse ingrediënten

Bij Maison Molenbeecke komen het vlees en de groenten van lokale leveranciers die kwaliteit en gezondheid belangrijk vinden. Hun producten vormen de basis van de smaakvolle maaltijden waar de bewoners elke dag van genieten.

Camiel Wolfhagen van Slagerij Wolfhagen Maasbracht: “We werken uitsluitend met vers vlees afkomstig van lokale boeren uit de regio. Al ons vlees is onbewerkt en vers. Waardoor het niet alleen lekkerder van smaak is, maar ook gezonder, omdat het eiwitten, vitamines en mineralen bevat. Deze stoffen zorgen onder andere voor het behoud van spieren en sterke botten.”

Erik Paulissen van Boerderijwinkel Paulissen uit Koningsbosch: “Onze verse groenten, rechtstreeks uit onze boerderijwinkel en zoveel mogelijk uit de regio, zitten boordevol vitaminen en mineralen. Hierdoor kunnen ouderen zo goed mogelijk blijven functioneren. We zorgen ervoor dat alles zo vers mogelijk wordt geleverd aan Maison Molenbeecke.”

Wil jij zelf de warmte van Maison Molenbeecke ervaren?

Maak direct een kennismakingsafspraak en ontdek de unieke sfeer en het warme welkom dat ons huis te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe plek om te wonen of geïnteresseerd bent in een carrière bij ons, we kijken ernaar uit om je te ontmoeten! Dit kan via Jacqueline.moors@maisonmolenbeecke.nl, tel 06 – 868 05 802 of Nicole.bremmers@maisonmolenbeecke.nl , tel 06 – 598 88 078.

Thuis is de plek waar liefde woont. Kleinschalig, veilig en huiselijk wonen. Zorg met een glimlach.
Maison Molenbeecke in Montfort en Melick. Een eerste impressie van onze 2 locaties kun je vinden op onze website www.MaisonMolenbeecke.nl.

Ook interessant om te lezen:

Wil jij zelf de warmte van Maison Molenbeecke ervaren?

Maak direct een kennismakingsafspraak en ontdek de unieke sfeer en het warme welkom dat ons huis te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe plek om te wonen of geïnteresseerd bent in een carrière bij ons, we kijken ernaar uit om je te ontmoeten! 

Dit kan via:
Jacqueline.moors@maisonmolenbeecke.nl
,
tel 06 – 868 05 802 of Nicole.bremmers@maisonmolenbeecke.nl,
tel 06 – 598 88 078.

Thuis is de plek waar liefde woont. Kleinschalig, veilig en huiselijk wonen. Zorg met een glimlach. Maison Molenbeecke in Montfort en Melick.