Maison Molenbeecke Montfort

Met kleine dingetjes creëer je al een geluksmoment

Ze verruilde haar baan in de supermarkt voor een zorgfunctie bij Maison Molenbeecke. 4 jaar later kan Wendy Roncken (37) zich geen betere werkplek voorstellen. In een kleinschalige, warme omgeving met persoonlijke aandacht, heeft ze haar roeping gevonden. Ontdek waarom ze werken in de zorg bij Maison Molenbeecke zo bijzonder vindt.

Dit werk ligt haar

Van het kappersvak rolde Wendy jaren geleden een supermarktbaan in. Maar na 14 jaar was ze wel toe aan iets nieuws. Dit is niet wat ik mijn hele leven wil doen, dacht ze. Al oriënterend kwam de zorg voorbij. En het trok haar. Sneller dan verwacht begon het balletje te rollen. Ze vond een plek bij Maison Molenbeecke en startte met de opleiding Verzorgende IG. “Eerlijk gezegd dacht ik in het begin: is dit het wel? Kan ik dit allemaal? Maar al snel werd duidelijk dat dit werk me heel goed ligt.” Na 4 jaar kijkt ze tevreden terug op haar keuze.

Geluksmomenten creëren

In de zorg bij mensen met dementie is het werk dankbaar. “Het is mooi dat je met kleine dingetjes – bijvoorbeeld een grapje – al een geluksmoment creëert. Een glimlach op een gezicht is zo waardevol, zeker bij mensen die wat verder in hun dementie zijn. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat ik de bewoners laat genieten en dat ik hun kwaliteit van leven verbeter.”

Persoonlijke aandacht

Wat Wendy verder aanspreekt bij Maison Molenbeecke is de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht die bewoners krijgen. “We kijken echt naar hun individuele wensen. En bouwen een band op met hen. Omdat het een kleine woonzorglocatie is, zie ik de bewoners (bijna) iedere dag. Dat is prettig, voor hen, maar ook voor mezelf. Ik weet zo wat ze nodig hebben en fijn vinden.”

Doorgroeien

In de woonzorglocatie heb je genoeg mogelijkheden om door te groeien. Vanaf vorig jaar is Wendy EVV’er (eerstverantwoordelijke verzorgende). “Zo’n uitdaging heb ik echt nodig. Als EVV’er coördineer ik de zorg, signaleer ik veranderingen, voer ik gesprekken met zorgverleners en familie en stuur ik collega’s aan.” Ze is leergierig en blijft zichzelf ontwikkelen. In november is ze klaar met de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. “Hierin ga ik dieper in op dementie en leer ik waar bepaald gedrag vandaan komt. En pas ik de juiste benaderingswijze toe waardoor onze bewoners zich gezien en gehoord voelen. Hier neem ik ook mijn collega’s in mee.”

Op haar plek

Bij Maison Molenbeecke staat het welzijn van de bewoners voorop. “We denken niet in hokjes. Als een collega hulp nodig heeft, spring je bij. Het gaat om de bewoners. Zij moeten krijgen wat ze nodig hebben.” In deze kleinschalige omgeving voelt Wendy zich thuis. “Ik zit helemaal op mijn plek.”

Wil jij net als Wendy het verschil maken in het leven van mensen met dementie?

Bekijk dan www.maisonmolenbeecke.nl/kompas-medewerkers en maak een kennismakingsafspraak.

Ook interessant om te lezen:

Wil jij zelf ervaren hoe Maison Molenbeecke is en aanvoelt!

Maak direct een kennismakingsafspraak en ontdek de unieke sfeer en het warme welkom dat ons huis te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe plek om te wonen of geïnteresseerd bent in een carrière bij ons, we kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Dit kan via:
Jacqueline.moors@maisonmolenbeecke.nl
,
tel 06 – 868 05 802 of Nicole.bremmers@maisonmolenbeecke.nl,
tel 06 – 598 88 078.

Thuis is de plek waar liefde woont. Kleinschalig, veilig en huiselijk wonen. Zorg met een glimlach.